Müügi ja turunduse
joondamise tähtsus

Müügi ja turunduse joondamine hõlmab koostööd ettevõtte
müügi- ja turundusmeeskondade vahel, et saavutada ühised eesmärgid.

Mis on müügi ja turunduse joondamine?

Müügi ja turunduse joondamine, mida sageli nimetatakse ka “smarketinguks”, hõlmab koostööd müügi- ja turundusmeeskondade vahel, et saavutada ühised eesmärgid. See läheb kaugemale pelgalt koostööst, see tähendab ühtset kommunikatsiooni ja vastastikust tuge. Kui need kaks funktsiooni töötavad sujuvalt koos, loovad nad ühtsed ja kliendikesksed strateegiad, mis suurendavad tulude kasvu ja parandavad üldist kliendikogemust.

 

Joondamatuse tagajärjed

Kui müük ja turundus toimivad eraldi üksustena, tekivad mitmed probleemid:

  • Raisatud ressursid: Sõltumatud meeskonnad võivad raisata aega, materjale ja eelarvet. Kui müük diskvalifitseerib suure osa turunduse kvalifitseeritud juhtidest (MQL), viitab see joondamatusele. Samamoodi on probleemiks alakasutatud turundusmaterjalid või madalad sihtturu kaasamismäärad. Tõhusad kampaaniad peaksid sisaldama müügimeeskonna tagasisidet, et luua konversioonipõhiseid turundusstrateegiaid.
  • Tarbijate usalduse erosioon: Ebajärjekindel sõnumside joondamatuse tõttu võib õõnestada tarbijate usaldust. Erinevad reklaamtekstid, blogipostitused, tootekirjeldused ja müügikõned mõjutavad negatiivselt üldist kliendikogemust.

 

Müügi ja turunduse joondamise eelised

  • Parem arusaamine sihtgruppidest: Müügi- ja turundusandmete kasutamine ostjapersoonade loomisel tagab täpsema pildi inimesest või ettevõttest, kes tõenäoliselt teie toodet ostab.
  • Paranenud kliendikogemus: Kui müük ja turundus teevad koostööd, muutub klienditeekond sujuvaks. Järjepidev sõnumside ja joondatud strateegiad parandavad potentsiaalsete ostjate üldist kogemust.
  • Tuludele suunatud strateegia: Smarketing tagab, et mõlemad meeskonnad töötavad tulude kasvu nimel. Jagades eesmärke ja võtmenäitajaid (KPI-sid), loovad nad ühtse lähenemise, mis maksimeerib tulemusi.
  • Paremad vihjete genereerimine: Kui müük ja turundus on sünkroonis, muutub vihjete genereerimine tõhusamaks. Müügist saadud tagasisidet arvestavad turunduskampaaniad annavad paremaid tulemusi.
  • Suurenenud tulu: Müügi ja turunduse joondamisega ettevõtted näevad käegakatsutavaid eeliseid. Näiteks suurendas Superoffice joondamise järel oma tulu 34%.
  • Konkurentsist eespool püsimine: Tänapäeva konkurentsitihedas keskkonnas on joondamine hädavajalik. Ettevõtted, kes ei suuda müügi- ja turundusmeeskondi joondada, satuvad raskustesse kiiresti muutuvas ärikeskkonnas konkurentsivõimelisena püsimisega.

 

Kuidas müügi ja turunduse meeskondi joondada

Joondamise rakendamine nõuab strateegilisi samme:

  • Avatud kommunikatsioon: Soodustage regulaarset suhtlust müügi- ja turundusmeeskondade vahel. Julgustage tagasisidet ja koostööd.
  • Jagatud eesmärgid ja KPI-d: Veenduge, et mõlemal meeskonnal oleksid ühised eesmärgid. Joondage nende võtmenäitajad (KPI-d), et mõõta edu.
  • Tagasisideahel: Looge tagasisideahel, kus müügisisendid informeerivad turunduskampaaniaid ja vastupidi.
  • Tehnoloogia integreerimine: Kasutage tööriistu, nagu CRM-süsteemid, et hõlbustada andmete jagamist ja sujuvamaks muuta protsesse.

Pea meeles, et müügi ja turunduse joondamine pole lihtsalt kena omadus, see on kriitiline ärialase edu mootor. Juhid, kes prioriseerivad joondamist, annavad oma meeskondadele võimaluse töötada harmooniliselt, mis toob kaasa tõhususe paranemise, paremad juhtide konversioonimäärad ja lõpuks kasvu. Seega, kui olete juht, kaaluge smarketingut oma organisatsiooni strateegilise prioriteedina! 🚀